Habitatge

 • Ens agrada el concepte “llar” per totes les seves connotacions. Vol dir independència, calidesa, confort, seguretat, privacitat, confiança, relació, benestar, llibertat…

  Coses a les què tots aspirem, també les persones amb diferent capacitat intel·lectual. Disposar d’una llar significa qualitat de vida, i és per aquest motiu que aquesta és una de les principals àrees d’actuació de Fundació Sique!: crear llars tutelats i residències. La primera llar-residència de la fundació va inaugurar-se l’any 2016, a Badalona.

  SER IN-DEPENDENT

  Com a entitat col·laboradora del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Sique! ofereix serveis de tutela i suport per a l’autonomia de les persones amb diferent capacitat intel·lectual, adaptats al grau de dependència. Es tracta d’un servei d’atenció personalitzada que dissenya, planifica i proporciona les ajudes en funció de les necessitats de cada cas. Des Sique! donem suport emocional i psicològic, ajudem en l’equilibri alimentari i en les compres, supervisem i ajudem en els aspectes d’higiene i cura personal i fomentem les relacions amb la família, els amics i els veïns. Autonomia tutelada orientada a millorar la qualitat de vida.

  BUSQUEM SOLUCIONS

  Hi ha una necessitat creixent d’habitatge protegit per a ús com a llar de persones amb diferent capacitat intel·lectual. Busquem solucions permanentment: cessions, donacions, venda, lloguer … de terrenys o d’habitatges que puguin adaptar-se a les necessitats del nostre col·lectiu. En funció de la seva tipologia, característiques i condicions, podrem habilitar-lo com llar-residència, per a persones amb més necessitat d’assistència, o llar-habitatge, per a aquelles que poden gaudir d’una major autonomia a través de suport i orientació professional externa.

 • PREGUNTEU PER AQUESTS SERVEIS »

 • LLAR RESIDÈNCIA A BADALONA

  L’any 2016 va entrar en funcionament a Badalona, impulsada per la fundació Sique!, de Badalona, i l’associació Assa, de Sant Adrià de Besòs, la llar residència per a persones amb diferents graus de discapacitat intel·lectual. Les dues entitats es van unir per tirar endavant el projecte de remodelació de l’edifici que havia ocupat l’hostal Bétulo, al centre de Badalona, amb l’objectiu de convertir-lo en una llar residència. Te una vintena de places, divuit de permanents i dues de respir que s’oferiran a famílies que necessitin deixar-hi el seu fill adult de manera temporal. La Llar residència te el suport de la Generalitat de Catalunya.
  Sique! i Assa han assumit els 350.000 euros que ha costat de rehabilitació i l’equipament de l’espai, dividit en tres plantes amb sis places fixes cadascuna. La primera la gestionarà Assa, mentre que de la segona i la tercera se n’ocuparà la fundació Sique!.
  Amb aquest projecte es vol donar resposta a la falta de

 • “És un equipament que feia molta falta a Badalona perquè hi ha dèficit de places residencials”. – Samuel Esturo, Director Fundació Sique!

  places residencials per a aquest col·lectiu, que s’agreuja amb l’envelliment dels pares i tutors que han d’encarregar-se de persones amb diferent capacitat intel·lectual, que no tenen l’opció d’emancipar-se, assegura Samuel Esturo, director de la fundació Sique!. “Això serà casa seva i funcionarà com un pis compartit”, explica. A més de les habitacions, cada planta té una sala d’estar i una cuina comuna, on els residents podran cuinar i passar les estones de lleure sota la supervisió d’un educador que els donarà suport per organitzar els torns de neteja, de cuina i les compres que hagin de fer. També hi haurà personal en el torn de nit.

SERVEIS DE LA FUNDACIÓ SIQUE!

 •  Habitatge

  LLar

  Quan parlem d’habitatge, també parlem del concepte “llar” i els seus significats: independència, calidesa, confort, seguretat, privacitat, confiança, relació, benestar, llibertat… Coses a les què tots aspirem, també les persones amb diferent capacitat intel·lectual. Disposar d’una llar significa qualitat de vida, i és per aquest motiu que aquesta és una de les principals àrees d’actuació de Fundació Sique!: crear habitatges tutelats i residències. La primera llar-residència de la fundació va inaugurar-se l’any 2016, a Badalona.

  — Llegir més

 •  Lleure i Formació

  Lleure

  A la seu del Club d’Oci Badelleure, de la Fundació Sique!, hi tenim un punt de trobada i espais habilitats per tallers, jocs, debats, exposicions, cinefòrum i altres continguts orientats a la diversió, l’entreteniment, la formació, el creixement, les relacions personals i les experiències de desenvolupament individual i col·lectiu. Capítol a part són les excursions, sortides lúdiques i culturals, els viatges i les vacances que s’organitzen, una veritable aventura pels participants i un temps de revitalització per als seus familiars.

  — Llegir més

 •   Centre de Psicologia

  Salut

  Centre de Psicologia amb l’atenció centrada en la persona amb discapacitat intel·lectual. Dirigit a persones afectades i familiars, oferint-los serveis d’orientació, tractament, seguiment i suport psicològic i social.
  L’equip de psicòlegs del Centre aborda la situació integral de la persona amb discapacitat intel·lectual des de la vessant interdisciplinària, treballant conjuntament amb els professionals referents de la persona en l’àmbit ocupacional i de la salut.

  — Llegir més

 •  Esport

  Esport

  A la Fundació Sique! treballem aspectes físics i també psíquics i emocionals a través de l’esport. Promovem la pràctica esportiva a nivell manteniment i competició perquè desenvolupen actituds i valors, suposen repte i superació, joc i diversió, relació personal i treball en equip. Actualment tenim equips de bàsquet, futbol i petanca que competeixen en lligues regulars d’esport adaptat. Entrenadors, preparadors i seguidors acompanyen els esportistes dels equips de la Fundació Sique! en el seu esforç i superació personal.

  — Llegir més

 •  Espai Famílies

  Familia

  Els pares i les mares, les famílies, tenen necessitats formatives i d’orientació. A la Fundació en som molt conscients, per això posem a la seva disposició aquest espai, amb un seguit de continguts i eines que serveixen també com a espai d’intercanvi d’experiències, de desenvolupament de plans i activitats, i de suport i ajuda. El contingut d’aquesta formació part de les necessitats expressades pels propis pares i mares.

  — Llegir més

 •   Tutela

  Tuteles

  El Servei de Tutela té la finalitat de protegir i defensar els drets, garantir el benestar, acompanyar i promoure l’autonomia personal de les persones amb diferents capacitats que necessiten suport per autogovernar-se.
  És la resposta a dues preguntes transcendentals:

  • Qui vetllarà per mi quan tot sol no pugui fer-ho?
  • Qui cuidarà del meu fill i l’ajudarà quan jo no pugui?

  — Llegir més

 •   Agència de viatges

  L’any 2014 Fundació Sique! va impulsar la creació de VAVAVA, una agència de viatges inclusius, adaptats i accesibles, i d’activitats d’oci i turisme, adreçada a persones amb discapacitat sensorial, motora i/o intel•lectual, i també als seus acompanyants. També es dirigeixen a les entitats públiques i privades del Tercer Sector. En aquest cas, la proposta se centra en la gestió de grups. Algunes de les principals entitats del Tercer Sector de l’Estat confien a VAVAVA l’organització dels seus viatges i activitats.

  — Llegir més

 • Salut

Entitats i empreses col·laboradores

Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Badalona, Obra Social Fundació La Caixa, Fundació Privada Llegat Roca i Pi, Fundació Amorós, Mercat Sant Roc, ICT Filtration, Col·legi Badalonès, Adigsa, Corbacho Pinturas, Urbacet

 • Ajuntament Badalona

 • Generalitat Catalunya

 • Obra social la Caixa

 • Fundació privada llegat Roca i Pi

 • Mercat Sant Roc

 • Col·legi Badalonès

 • ADIGSA

 • Pinturas Corbacho

 • Urbacet