Espai Famílies

 • Els pares i les mares, les famílies, tenen necessitats formatives i d’orientació. A la Fundació en som molt conscients, per això posem a la seva disposició aquest espai, amb un seguit de continguts i eines que serveixen també com a espai d’intercanvi d’experiències, de desenvolupament de plans i activitats, i de suport i ajuda. El contingut d’aquesta formació part de les necessitats expressades pels propis pares i mares.

  Conduït per un psicòleg i amb un espai que habilitem dins de les noves instal·lacions de la Fundació, les trobades es realitzen de manera bimensual. En aquestes trobades es tracten diferents temes d’interès per a les famílies, alhora que és un espai de trobada i de suport familiar.

  Hi ha mil i una qüestions amb les quals a casa o fora d’ella ensopegueu un dia sí i un altre també. Sota un format de xerrada, suport, seguiment i experimentació, a l’Espai Famílies tractem d’orientar, ajudar i resoldre de forma didàctica aquells temes que ocupen i preocupen a les famílies i que, al cap i a la fi, també influeixen en l’autonomia, el benestar i la qualitat de vida de les persones.
  .

  PROFESSIONAL

  Cursos, seminaris, tallers i pràctiques en molts i diversos àmbits per capacitar professionalment als nostres “alumnes”. A la Fundació Sique! dotem a les persones amb diferent capacitat intel·lectual dels coneixements necessaris perquè puguin accedir al mercat laboral i desenvolupar-se amb èxit. Aquesta formació la impartim generalment en aules equipades de la nostra seu a Badalona.
  Paral·lelament, a la Fundació Sique! promovem la formació, la motivació i l’actualització de coneixements entre els tècnics i especialistes professionalment relacionats amb nosaltres i amb el món de les diferent capacitat intel·lectual.

  PERSONAL

  Hi ha moltes qüestions a desenvolupar dins de la formació personal, des dels hàbits higiènics fins a l’economia domèstica, passant per mil i una qüestions més amb les que ensopeguem un dia sí i un altre també. Sota un format de xerrada, suport, seguiment i experimentació, en Sique! tractem de resoldre de forma didàctica aquells temes quotidians que, al cap i a la fi, també influeixen en l’autonomia, el benestar i la qualitat de vida de les persones.

  ASSESSORAMENT LEGAL

  Assessors experts col·laboradors de la Fundació Sique! ofereixen serveis d’assessorament en tot tipus de temes legals (herències, tutories, llegats, habitatge…) amb unes tarifes reduïdes amb l’objectiu d’aportar seguretat i tranquil·litat a les famílies i els fills.

 • FAMILIAR

  Els pares i les mares, les famílies, tenen necessitats formatives i d’orientació. A la Fundació Sique! en som molt conscients, per això posem a la seva disposició col·loquis, seminaris, xerrades i altres eines de formació que, de forma individual o col·lectiva, serveixen també com a espai d’intercanvi d’experiències, de desenvolupament de plans i activitats, i de suport i ajuda. El contingut d’aquesta formació part de les necessitats expressades pels propis pares i mares.

  PREGUNTEU PER AQUESTS SERVEIS »

SERVEIS DE LA FUNDACIÓ SIQUE!

 •  Habitatge

  LLar

  Quan parlem d’habitatge, també parlem del concepte “llar” i els seus significats: independència, calidesa, confort, seguretat, privacitat, confiança, relació, benestar, llibertat… Coses a les què tots aspirem, també les persones amb diferent capacitat intel·lectual. Disposar d’una llar significa qualitat de vida, i és per aquest motiu que aquesta és una de les principals àrees d’actuació de Fundació Sique!: crear habitatges tutelats i residències. La primera llar-residència de la fundació va inaugurar-se l’any 2016, a Badalona.

  — Llegir més

 •  Lleure i Formació

  Lleure

  A la seu del Club d’Oci Badelleure, de la Fundació Sique!, hi tenim un punt de trobada i espais habilitats per tallers, jocs, debats, exposicions, cinefòrum i altres continguts orientats a la diversió, l’entreteniment, la formació, el creixement, les relacions personals i les experiències de desenvolupament individual i col·lectiu. Capítol a part són les excursions, sortides lúdiques i culturals, els viatges i les vacances que s’organitzen, una veritable aventura pels participants i un temps de revitalització per als seus familiars.

  — Llegir més

 •   Centre de Psicologia

  Salut

  Centre de Psicologia amb l’atenció centrada en la persona amb discapacitat intel·lectual. Dirigit a persones afectades i familiars, oferint-los serveis d’orientació, tractament, seguiment i suport psicològic i social.
  L’equip de psicòlegs del Centre aborda la situació integral de la persona amb discapacitat intel·lectual des de la vessant interdisciplinària, treballant conjuntament amb els professionals referents de la persona en l’àmbit ocupacional i de la salut.

  — Llegir més

 •  Esport

  Esport

  A la Fundació Sique! treballem aspectes físics i també psíquics i emocionals a través de l’esport. Promovem la pràctica esportiva a nivell manteniment i competició perquè desenvolupen actituds i valors, suposen repte i superació, joc i diversió, relació personal i treball en equip. Actualment tenim equips de bàsquet, futbol i petanca que competeixen en lligues regulars d’esport adaptat. Entrenadors, preparadors i seguidors acompanyen els esportistes dels equips de la Fundació Sique! en el seu esforç i superació personal.

  — Llegir més

 •   Espai Famílies

  Espai Families

  Els pares i les mares, les famílies, tenen necessitats formatives i d’orientació. A la Fundació en som molt conscients, per això posem a la seva disposició aquest espai, amb un seguit de continguts i eines que serveixen també com a espai d’intercanvi d’experiències, de desenvolupament de plans i activitats, i de suport i ajuda. El contingut d’aquesta formació part de les necessitats expressades pels propis pares i mares.

  — Llegir més

 •   Tutela

  Tuteles

  El Servei de Tutela té la finalitat de protegir i defensar els drets, garantir el benestar, acompanyar i promoure l’autonomia personal de les persones amb diferents capacitats que necessiten suport per autogovernar-se.
  És la resposta a dues preguntes transcendentals:

  • Qui vetllarà per mi quan tot sol no pugui fer-ho?
  • Qui cuidarà del meu fill i l’ajudarà quan jo no pugui?

  — Llegir més

 •   Agència de viatges

  L’any 2014 Fundació Sique! va impulsar la creació de VAVAVA, una agència de viatges inclusius, adaptats i accesibles, i d’activitats d’oci i turisme, adreçada a persones amb discapacitat sensorial, motora i/o intel•lectual, i també als seus acompanyants. També es dirigeixen a les entitats públiques i privades del Tercer Sector. En aquest cas, la proposta se centra en la gestió de grups. Algunes de les principals entitats del Tercer Sector de l’Estat confien a VAVAVA l’organització dels seus viatges i activitats.

  — Llegir més

 • Salut

Últimes noticies

Entitats i empreses col·laboradores

Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Badalona, Obra Social Fundació La Caixa, Fundació Privada Llegat Roca i Pi, Fundació Amorós, Mercat Sant Roc, ICT Filtration, Col·legi Badalonès, Adigsa, Corbacho Pinturas, Urbacet

 • Ajuntament Badalona

 • Generalitat Catalunya

 • Obra social la Caixa

 • Fundació privada llegat Roca i Pi

 • Mercat Sant Roc

 • Col·legi Badalonès

 • ADIGSA

 • Pinturas Corbacho

 • Urbacet