Badalona disposa d’un nou servei de Tutela adreçat a persones amb discapacitat o malaltia mental “incapacitades” judicialment.

La Fundació Privada Sique per persones amb discapacitat intel·lectual ha presentat un nou servei de Tutela que té la finalitat de protegir i defensar els drets, garantir el benestar, acompanyar i promoure l’autonomia personal de les persones amb diferent capacitat intel·lectual i/o amb malaltia mental que necessiten suport per autogovernar-se.

El nou servei va ser presentat el passat 27 de febrer al Museu de Badalona, amb l’assistència i els parlaments del Sr. Joan Ramon Ruiz, Director General de Protecció Social de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Jordi Subirana, Segon Tinent d’Alcalde i Regidor de Serveis Socials a l’Ajuntament de Badalona.

Per part de la Fundació Privada Sique, els ponents van ser Samuel Esturo, Director, i Ariadna Martínez, responsable del Àrea Tuteles. Va clausurar l’acte Rosalia Feliu, presidenta de la fundació.

Un servei molt específic i necessari
Aquest nou servei ofereix suport als familiars, pre-tuteles i tuteles. Per aquest últim, la Fundació Sique gestiona i exerceix la tutela, curatela, assistència i altres figures jurídiques. Té cura de protegir i defensar els drets de les persones que, arribat un dia, es troben soles i no son prou autònomes.
Des del punt de vista dels familiars, especialment els pares i mares, el servei es una garantia vers el benestar dels seus fills i filles, ja que en la seva absència els garanteix un futur amb un seguiment i una atenció individualitzada permanent i professional.
El tracte personal entre la persona tutelada i l’equip professional que exercirà la tutela, consolida uns vincles forts, sòlids i ferms. El servei també garanteix un treball en xarxa amb els recursos de la comunitat, com per exemple els sanitaris, laborals, socials o formatius.

Un equip qualificat i sensible
L’equip professional de la Fundació Sique que gestiona el servei està format per una advocada, un responsable d’àrea, treballadora socials i referents tutelars. Tots ells amb amplia experiència i una especial sensibilitat en relació a la vulnerabilitat potencial a la que estan exposades les persones usuàries del servei.
Un dels grans avantatges diferencials que ofereix el Servei de Tutela de la Fundació Sique (entitat registrada pel servei de tuteles S-09550) és la reduïda ràtio existent entre referents o tutors legals i persones tutelades. Això permet una atenció molt més personalitzada i atenta del dia a dia de les persones tutelades, dels seus interessos i poder anar adequant la gestió a l’evolució al llarg del temps.

Causa Solidari per aconseguir recursos econòmics
L’activació del servei està suposant un esforç majúscul per a aquesta entitat badalonina del Tercer Sector. Per intentar minimitzar l’impacte econòmic i mantenir actiu el servei, la Fundació Sique ha posat en marxa una causa solidària per captar nous socis i fons econòmics per ajudar a finançar el servei. Entre altres accions que es realitzaran, la primera ha estat incorporar el Servei de Tutela com una de les opcions de donació d’entre les tres causes que cada any defineix la Fundació perquè els seus socis decideixin el destí de les seves aportacions.

Al web fundaciosique.org hi ha tota la informació relacionada amb el Servei de Tutela i, en l’apartat Causes Solidàries, la possibilitat de realitzar donacions.

Posted in:

Deja una respuesta